Gezondheid - GezondeNageltafel.nl

Best geteste Nageltafel
Uw salon stofvrij en geurarm
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gezondheid

Waarom
Bron Wikipedia

Het werken met Acryl en Aceton geeft een indringende geur en bevat oplos middelen op basis van polycrylonitriles.


Kunstnagel

Een kunstnagel (tips) is een kunstmatige nagel die over de bestaande nagel kan worden geplakt met een speciale nagellijm. Een kunstnagel kan ook worden gemaakt door middel van het modelleren met acryl of een gel.
Acrylnagels worden gevormd door middel van een poeder en een vloeistof. Als deze samen komen vindt er een chemische reactie plaatst. Daardoor ontstaat er een kneedbaar bolletje en zo wordt de kunstnagel gemodelleerd. Gel is direct vormbaar, en droogt met een U.V. lamp.
De kunstnagel kan worden bewerkt met een speciale schaar en vijl zodat deze de gewenste vorm heeft. Daarna kan er een versiering, acryl of nagellak worden aangebracht.Acryl

Structuur van polyacryl


Zuiver polyacrylonitril is niet geschikt voor het maken van kleding omdat deze kunststof zeer brandgevaarlijk is en slecht hecht aan kleurstoffen. Door toevoeging van kleine hoeveelheden van vinylchloride aan het polymeer wordt de brandbestendigheid verhoogd. Door toevoeging van styreen wordt de hechting van kleurstoffen verbeterd.

Kenmerken en eigenschappen[bewerken]
De vezel wordt gesponnen volgens het nat- of droogspinproces.
Acryl smelt voordat het brandt. Het materiaal brandt fel met een licht roeten­de gele vlam. De draden branden verder, ook als de vlam wegge­haald wordt. Er ontstaat een hard bolletje. De reuk bij het branden is zoet.
De vezel is hittebestendig tot 150°C.
Het warmte-isolerend vermogen is hoog, zelfs hoger dan dat van wol.
De modulus is lager dan van polyamide en polyester.
De vochtopname is gering; in normaal klimaat neemt het 1 - 1½% vocht op.
Polyacryl is goed bestand tegen verdunde zuren, oxidatiemiddelen en verdunde loog. Het is minder goed bestand tegen sterke logen en lost op in geconcentreerd zwavelzuur en salpeterzuur.
De vezel is zeer goed bestand tegen zonlicht. Het is bovendien zeer weerbestendig. Bacteriën en schimmels hebben geen invloed op acryl.
De treksterkte is lager dan die van de andere syntheti­sche materialen en ongeveer zo hoog als die van katoen.
De breukrek is 30-50%.


Acrylstoffen zijn polycrylonitriles en kunnen kanker veroorzaken, volgens het Environmental Protection Agency (EPA).
Een onderzoeksteam van de universiteit van Plymouth besteedde 12 maanden aan het analyseren van wat er gebeurde wanneer een aantal synthetische materialen werden gewassen op verschillende temperaturen met huishoudelijke wasmachines, met gebruikmaking van verschillende combinaties van wasmiddelen, om de losgelaten microvezels te kwantificeren. Ze ontdekten dat acryl verantwoordelijk was voor het vrijmaken van bijna 730.000 kleine synthetische deeltjes per wasbeurt, vijf keer meer dan weefsels van de combinatie polyester-katoen en bijna 1,5 keer zoveel als polyester.
Ecoloog Mark Browne wist dat hij iets groots had ontdekt toen hij, na maanden van moeizaam onderzoek over sediment langs kusten van over de hele wereld, iets waarnam wat niemand had voorspeld: vezels. Overal. Ze waren klein en synthetisch en hij trof ze aan in de grootste concentratie nabij afvalwater-uitstroom. Met andere woorden, dit was van ons afkomstig. Feitelijk waren 85% van het door mensen gemaakte materiaal, dat op de kustlijn werd gevonden, microvezels, en kwam overeen met materiaalsoorten zoals nylon en acryl, dat in kleding wordt gebruikt.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu